U Kolašinu održan sastanak Udruženja parkrališta Crne Gore

 In Obavještenja

Udruženje parkirališta Crne Gore, profesionalno udruženje preduzeća iz oblasti parkiranja, prošle nedjelje u Kolašinu, održalo je sastanak. Sastanku su prisustvovali članovi udruženja – predstavnici parking preduzeća iz Ulcinja, Budve, Tivta, Herceg Novog, Nikšića, Pljevalja, Bijelog Polja, Berana i Podgorice.

Tema sastanka bio je postojeći zakonodavni okvir koji tretira oblast parkiranja u Crnoj Gori, kao i uporedna praksa u državama u regiji. Zaključeno je da postojeća regulativa u oblasti saobraćaja u mirovanju u Crnoj Gori dosta zastarjela, da ne prati savremena pravna i tehničko-tehnološka rješenja što uzrokuje brojne probleme preduzećima koja se bave ovom djelatnošću kao i samim korisnicima usluga parkiranja.Takođe, status ovih preduzeća kao provajdera komunalne usluge parkiranja u odnosu na druge provajdere komunalnih usluga, nije odgovarajući te će u narednom periodu fokus udruženja biti na tome da se taj status popravi i dovede u ravan sa drugim komunalnim djelatnostima, prepoznatim kroz Zakon o komunalnum djelatnostima.

Insistiraće se na inoviranju Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima kako bi se ispratio tehničko-tehnološki napredak u ovoj oblasti. U tu svrhu već je uspostavljen kontakt sa Upravom policije, koja je prepoznala inicijativu udruženja za unaprijeđenje ove oblasti. Adekvatni prijedlozi, sa konkretnim mjerama biće upućeni Zajednici opština, svim lokalnim samoupravama i nadležnim državnim institucijama.

Na sastanku je izabrano i rukovodstvo udruženja. Za potpredsjednike udruženja izabrani su g-din Miladin Vidaković, direktor Parking servisa Herceg Novi i g-din Ismar Ćorović, direktor Parking servisa Bijelo Polje, dok je za predsjednika udruženja izabran g-din Nusret Canović, direktor Parking servisa Podgorica.

Recent Posts