Proslava Evropske nedelje u opštini Tivat

 In Obavještenja

Opština Tivat je Evropsku Nedjelju Mobilnosti obilježila još jednom uspiješnom akcijom , organizacijom prvog Parking Day-a u Tivtu u saradnji sa d.o.o. „Parking Servis“ i d.o.o. „ Komunalno“. Ovog sunčanog septembarskog četvrtka na lokaciji parkinga u Istarskoj ulici kod bivšeg Arsenala okupilo se više od 200 učesnika, mahom mališana, koji su dotadašnji parking pretvorili u prostor za igru, druženje i zabavu.

Vreva djece koji su se nadmetali u košarkaškim i fudbalskim vještinama nadjačavala se sa onima koji su demonstrirali svoja umijeća u igranju stonog tenisa i šaha. S druge strane se igrala društvena igra Ozi Ozonko u kreaciji domišljatog odjeljenja V4 i njihovih kreativnih mama, dok se tik uz njih na licu mjesta u kotliću, krčkao savršeni pileći paprikaš. Naš sugradjanin Ajo je na licu mjesta gratis šišao one koji su za to izrazili želju a nisu izostale ni fenomenalne delicije iz renomiranog Tivatskog restorana „ Montenegrino“ kao ni bakinih kolača, koji su istina nešto sporijim aparatom, teško dočekali da se zadrže duže od minuta na pjatu.

Vesela družina iz PK Vjeverica je razapela šatore kao i Tivatski izvidjači, pokazujući prisutnima vještine snalaženja u prirodi.

Za to vrijeme vrijedni ljudi iz Crvenog Krsta su uz niz interesantnih pitalica i simboličnih nagrada za djecu , demonstrirali na licu mjesta pružanje prve pomoći, dok su ljubazne sestre DZ Tivat mjerile zainteresovanima pritisak i šećer. Djeca iz Arcadia Akademije i Knightsbridge škole su raznim društvenim igrama animirali prisutne, dok su mlade aktivistkinje NVO Teserakt prezentovale što znači „Carpooling“.
Ovo je bila odlična prilika da se pokaže našim sugradjanima da je prostor koji generalno zauzimaju automobili, moguće, makar na par sati „ vratiti“  gradjanima, u cilju demonstracije da javni prostori zaista mogu uspiješno služiti zajednici, za osmišljavanje cijelog niza različitih aktivnosti gdje zaista nikome nije dosadno i da svi sa sobom nose puno lijepih utisaka.

 

 

 

Recent Posts