Održan sastanak Udruženja parkirališta Crne Gore u Budvi

 In Obavještenja

Udruženje parkirališta Crne Gore, profesionalno udruženje preduzeća iz oblasti parkiranja, prošle nedjelje u Budvi, održalo je sastanak. Sastanku su prisustvovali članovi udruženja-predstavnici parking preduzeća iz Ulcinja, Budve, Tivta, Herceg Novog, Nikšića, Pljevalja, Bijelog Polja, Berana i Podgorice. U okviru tematskih sesija, sastanku udruženja su prisustvovali i predstavnici Ministartsva pravde, predstavnici telekom operatera iz Crne Gore kao i predstavnici firmi koji se bave naplatom potraživanja. Na sastanku su razmatrani i usvojeni Izvješataj o radu kao i bilansi udruženja.

Sa predstavnicima Ministartva pravde razmatrane su teme koje se tiču mogućnosti naplate potraživanja koje su aktuelne kod svih društava iz udruženja kao i mogućnosti pristupa REKIP bazi podataka, što bi značajno olakšalo rad ovih preduzeća. Dobijena su uvjeravanja da će Ministarstvo pružiti podršku društvima kod pristupa bazama podataka koje su bitne za rad i unaprijeđenje situacije u stacionarnom saobraćaju.

Sa predstavnicima telekom operatora diskutovano je o uslovima međusobne saradnje kada su u pitanju aktuelne usluge kao i o mogućnostima generisanja novih usluga i pojednostavljena naplate usluga krajnjim korisnicima. Zajednički je konstatovano da su preduzeća iz ove oblasti u prethodnom periodu napravila veliki iskorak u tehničko-tehnološkom napretku, uvođenjem novih usluga i servisa koji olakšavaju korišćenje i naplatu parkiranja.

Zaključeno je da postojeća regulativa u oblasti saobraćaja u mirovanju u Crnoj Gori dosta zastarjela, da ne prati savremena pravna i tehničko-tehnološka rješenja što uzrokuje brojne probleme preduzećima koja se bave ovom djelatnošću kao i samim korisnicima usluga parkiranja.Takođe, status ovih preduzeća kao provajdera komunalne usluge parkiranja u odnosu na druge provajdere komunalnih usluga, nije odgovarajući te će u narednom periodu fokus udruženja biti na tome da se taj status popravi i dovede u ravan sa drugim komunalnim djelatnostima, prepoznatim kroz Zakon o komunalnum djelatnostima, što će ujedno omogućiti brži razvoj i implementaciju savremenih tehničko-tehnoloških rješenja.

Recent Posts